Gemiddelde temperatuur in Cuba

Cuba kent 2 seizoenen

De temperatuur in Cuba is erg afhankelijk van het seizoen, het is in Cuba natuurlijk wel heel het jaar aangenaam warm. De gemiddelde dagtemperatuur in Havana ligt ongeveer tussen de 25 en 31 graden Celsius. Cuba heeft daarmee en tropisch klimaat met een droog seizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen ligt van mei tot en met oktober, wat dus betekend dat het meer regent dan normaal, maar ook qua toerisme is het minder druk. In de maanden mei, juni, september en oktober regent het natuurlijk niet de hele dag. Maar houdt wel rekening met af en toe een flinke bui. Het is daarentegen wel rustiger dan tijdens de hoogseizoen maanden.

De drukste maanden in Cuba zijn van december tot en met april, juli en augustus. Dit zijn natuurlijk de drukkere maanden omdat het dan een droger seizoen is, maar ook omdat de grotere vakanties dan plaatsvinden. Vergis je er overigens niet in dat het tijdens deze periode ook af en toe kan regenen, het blijft natuurlijk een tropisch klimaat!

Een aantal reistips in Havana

Benut je tijd zo goed mogelijk

Wat we vooral als tip mee willen geven, om het klimaat zo goed mogelijk te trotseren. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en neem genoeg rust over de dag. Een Cubaan doet ook alles lekker rustig aan en dat is natuurlijk deels met een goede reden!

Mocht je de stad willen trotseren met een Nederlandstalige gids, bekijk dan eens onze fietstours: Al onze fietstours vind je hier.

Naast onze gewilde fietstours hebben we ook diverse wandeltours, de historische Havana tour is zelfs inclusief een aansluitend diner!

Wij willen iedereen verder een hele fijne tijd toe wensen in Cuba en mocht je vragen hebben kun je ons natuurlijk altijd bereiken via de chat of info@havanatours.nl.